tisdag 12 juli 2011

Årets semesterresa

Blev tyvärr ett snabbt spektakel... 35 timmar och 62 mil, Lunch i Norge och hela rutten avklarad.

Spektaklet började redan innan vi hunnit till Åsele, då vi blev åskådare till en "ren-påkörnings-olycka"...

Sedan var det lugnt till vi skulle sova i stugan i Grönfjäll, då det hade börjat blåsa och regna kraftigt, det höll på så hela natten och vindvisaren på skorstenen visade sig vara osmord och knirkade i kapp med vindvändingarna...

Men dagen efter så lämnade vi iaf stugan städad, i betydligt bättre skick än när vi kom och drog mot Hattfjälldalen, Norge och "ALLA VACKRA VYER" som så många har skrytit om... Vi såg bara träd, träd och någon skymt av ett fjäll här och där men mest träd... men vi hittade dock en fin rastplats strax innan gränsen, där vi stannade för att äta lunch..
Men det hela slutade med att vi satt i bilen och åt färdigt iaf, eftersom det bara var 7' grader ute och regntungt... man hade behövt ha vantar på sig... Fortfarande på bra humör så tog vi sikte på Sverige igen... nu väntade Joesjö och Tärna Viltbutiken, där vi även hyrt en stuga för två nätter.
Väl framme och efter ca 23 mil satt träsmaken ganska fast i rumpan, Humöret dalade snabbt när det visade sig att "vår" stuga var strömlös och hade varit det i 5 dagar?!?!
"Ok" sa vi "men restaurangen är väl öppen?" -"Nää" sa den totalt ointresserade kvinnan som satt bakom skrivbordet. Och hon såg ut som hon totalt struntade i var vi tog vägen, vilket nästa svar på frågan var ska vi då hitta en stuga visade, hon ryckte istort sett bara på axlarna och mumlade något om hon försökt få tag på grannen som kunde ha en stuga, men han var på semester i Norge...

När vi kommit ut till bilen igen så frågade Husse vad jag ville göra så då sa jag: Jag vill åka hem! Och så blev det vi tog vägen Storuman och Vilhelmina, stannade på Bergmans vilt och köpte Bla Pepparlax och inlagd sill. Jag kommer nog aldrig åka till Tärna by igen.

Men en sak som slog allt var kycklingsalladen med västerbottenstoasten i på Hotell Granen i Henriksfjäll, som vi åt till middag på måndagskvällen... snacka om Guldkorn, väl värd ett besök.


Inga kommentarer: