tisdag 28 september 2010

Frost + Höst = Vinterkänning

-2.3' kallt var det i går morse, hela världen var vit och frostbiten. Luften var hög och klar vilket förrutspådde en riktig toppen dag. Trots att solen vissade sitt bästa humör tog det ända till kl 8.45 innan kvicksilvret kom över nollan.

Nu är det nog bara att inse att sensomaren med svampplockning och bärtider är förbi.Trots att det senast i söndags gick att dricka kaffe ute och mysa i solen. Förbi är tiden för barfotagång och hösnuva.

 Nu är det höst och dags att städa och vintra upp, dags att klippa ner och ta in de blommor som ska vinterförvaras, kapa ner och kasta bort det övriga. Leta fram motorvärmarkablar och kupévärmare, isskrapan med borsten... och damma av vinterdäcken... bort med gräsklippare, trimmrar och krattor, fram med spadar, sandhinkar och framför allt provstarta skotrarna...
,
Ta fram mössor, vantar och (vinter)gummistövlar och bort med tofflor,shorts och badkläder.
Hösten är en tid av ombonad och pyssel, en tid av att förberedelse, en tid av nedtrappning, för stundande vila.... eller en tid för omstart, nöje och förlustelse... en tid att leka, mysa och må gott.

Inga kommentarer: