onsdag 20 maj 2009

Igår blev jag diplomerad tunnbrödsbakare


... nja vi fick iofs inget diplom, men nu borde vi kunna iaf baka själv, allt enl vår "fröken."
Igår så bakade vi hällakakor, söta kakor, lite tjockare, sötare och mjukare än vanligt traditionellt tunnbröd. 2 flaskor sirap på 3.5 L vätska...
Degen var lite motsträvig i början, vi kavlade och kavlade men kakan blev inge större den drog i hop sig när kavlen lämnade kakan. MEn till slut så... blev det en kaka, vända, sopa och nagga och upp på bakfjaelen...


in i ugnen, behövdes gräddas något längre, allså blev det mer arbete med brandkäpparna, kakan måste snurras så den inte bränns...
Sedan var det bara att låta svalna lite, sopa och skära i halvmånar...
Gott blev det i alla fall... nu hoppas jag att man får möjligheten baka med jämna mellan rum för att inte tappa handlaget. Sedan gör det inte ont att ha lite i frysen heller.

1 kommentar:

Ancan sa...

Ser verkligen "smarrigt" ut - kan ana mig till hur gott det doftade!