fredag 16 september 2011

Stanna upp!!

Denna vecka, har varit en bland de bästa på länge, den har varit proppfylld av glädje, kärlek och kramar. Jag har lärt mig massor och insett att man har det oftast allt för bra, för att uppskatta själva livet.
Det är bra man behöver få en sån påminnelse ibland...

Det är bara att inse att det inte är så konstigt att samhället har blivit stressigt och sjukt, när fokuseringen här i livet har landat på fel saker, när allt går ut på att man alltid ska sträva efter att ha det nyaste, största, ballaste och framför allt det dyraste sakerna.
Det är först då man är "lycklig"... Då har det något som blivit fel, för denna hets och strävan efter att konsumera gör att man ofta glömmer det som är viktigaste... livsglädje och kvalité, och det fina i kråksången är att det är alltid helt gratis.

Det är viktigt att stanna upp se det lilla, se glädjen i det hela alltet liksom, Ta sig tid att stanna upp en stund, titta, känn och upplev...

Som att tex känna hur solen värmer i ansiktet eller hur kalla och stora regndropparna är i själva verket är...

Eller stanna upp och se trädens fantastiska höstfärger, för att inte tala om kantarellens härliga guldgula nyans i konstast till skogens burriga grönbruna färgskala.. Fast lingonens röda till vitmossans vita är inte heller så dumt, även om det för tankarna till julen..

Man måste ta sig tid att upptäcka att bubblorna i jetstreamen kan farsinera, och inspirera så till den grad så att man jobbar med hela kroppen...

Eller se ögon som glittar av glädje, för att man hann se en gul bil före alla andra, när man åker hem i taxin efter badet... Hej, hej sommar!

Känna kärleken i att få en blöt hundtunga i ansiktet Få höra hur hon ylande berättar, hur hennes dag varit och hur glad hon är att Matte äntligen kommit hem..

Det här var väl inte det jag tänkt att skriva, men det var tydligen något som skulle ut i alla fall...

Inga kommentarer: